Boeddhisme en Conflicten

Vanuit het boeddhistisch perspectief wil ik helpen aan het oplossen van uw Conflict. Begin er vandaag nog mee.

 

In het boeddhisme zijn er vijf vormen van Ware Macht, deze zijn:

  • Vertrouwen
  • Energieke inzet
  • Aandacht
  • Concentratie
  • Inzicht 

en vormen het fundament van alle werkelijk geluk.

 

Vertrouwen

Vertrouwen is een pad bewandelen dat naar vrijheid, bevrijding en transformatie van lijden voert.

 

Als je het pad hebt gezien en in zekere mate hebt ervaren dat dit pad je in een goede richting leidt, heb je vertrouwen in je pad, en dus begin je macht te krijgen.

 

Als je vertrouwen hebt, kijk je helder uit je ogen en zijn je stappen zelfverzekerd. Dat is macht. Je kunt deze macht op ieder moment van je dagelijks leven opwekken.

 

Energieke inzet

Energieke inzet heeft vier aspecten:

 

1. Als er negatieve emoties in je opgekomen zijn, geef je ze niet de kans zich te manifesteren.

 

2. Tot rust komen en negatieve kiemen verwijderen die zich wel in je bewuste geest manifesteren.

 

3. Goede zaden altijd uitnodigen zich te manifesteren. Leer contact te maken met de positieve kiemen in je, die van liefde, vergeving, vreugde, vrede, geluk. Dan groeien vanzelf de zaden van vreugde, vrede en geluk.

 

4. Proberen een goede mentale structuur zo lang mogelijk te behouden door haar te voeden.

 

De eerste twee aspecten van energieke inzet gaan dus over omgaan met negatieve kiemen, het derde en vierde over voedsel geven aan positieve kiemen.

 

Aandacht

Aandacht is het vermogen de dingen te zien zoals ze zijn. Als je aandachtig bent, zie je wat er gaande is, wat er hier en nu gebeurt.

 

Deze energie geeft je de ruimte terug te keren naar jezelf, tot leven te komen en werkelijk gelukkig te zijn. Wanneer je iets positiefs ziet, geniet ervan, je kunt het voeden. Alleen al door deze positieve elementen te herkennen heel je jezelf.

 

Wanneer iets negatief is, helpt bewuste aandacht je om het te aanvaarden, je tot rust te brengen en je je lichter te voelen.

 

Concentratie

Aandacht leidt tot concentratie. Je kunt het gebruiken om een doorbraak te ervaren en diep inzicht te verwerven in de aard van wat er is.

 

Concentratie kan je helpen diep in de aard van de werkelijkheid te kijken en kan tot een inzicht leiden dat je van lijden bevrijdt.

 

Concentratie op de aard van de vergankelijkheid, niet zelf en inter-zijn kan je helpen tot een grote doorbraak te komen die je het vijfde vermogen zal brengen, namelijk inzicht.

 

Inzicht

Inzicht is het begrip dat je verwerft nadat je aandachtig bent geweest. Wanneer je contact met inzicht begint te maken, krijg je een diep begrip van de werkelijkheid. 

 

Als je de tijd neemt om naar de werkelijkheid te kijken met de hulp van de inzichten in vergankelijkheid en niet-zelf, ervaar je een doorbraak die je van je lijden en je conflicten en problemen zal bevrijden.

 

De vier eerste vermogens leiden allemaal naar dit vijfde supervermogen.

 

Door inzicht welt een ontzagwekkende bron van geluk in je op.

 

Neem contact op